top of page

MAKE-UP ACADEMY

PROFESSIONAL MAKE-UP ARTIST

MILAN GAČANOVIČ - GACHO

Milan Gačanovič - Gacho, eden od vodilnih slovenskih make-up artistov v Sloveniji, s svojim znanjem in izkušnjami pridobljenimi v tujini, že od leta 1988, deluje na področju make-upa, stylinga,  kostumografije ter dizajna. 


Je eden prvih modnih make-up artistov, ki je postavil visoke standarde že v poznih 80. letih ter s tem uradno postal prvi "trendsetter" v make-upu na slovenski in hrvaški modni sceni. Kmalu so ga opazile znane tuje kozmetične hiše, kot so Orlane Paris, Lancaster, Elizabeth Arden New York, Versace Cosmetics Milano, kjer je deloval kot eksluzivni promotor​ te modne hiše. 


V 90. letih, je kot prvi make-up artist v Sloveniji, podpisal ekskluzivno pogodbo s kozmetično hišo Margaret Astor, katere obraz je danes Heidi Klum ter s tem postal prvi licenčni demonstrator le-te kozmetične hiše na področju nekdanje Jugoslavije. Med drugim se je šolal tudi v Londonu in Milanu, v kozmetični hiši Versace Cosmetics, kjer s svojo prodornostjo ter originalnim pristopom začrtal trende za sezono pomlad/poletje 96'. S tem so se mu odprla vrata na milansko modno sceno, kjer je deloval nekaj časa. Novinarji so ga kmalu ustoličili za novo zvezdo slovenske modne scene. 

Po vrnitvi v Slovenijo deluje na področju Make-up/Hair/Styling na vseh pomembnih modnih dogodkih, tako doma kot tudi v tujini. Kot masker in kostumograf je sodeloval na več kot 200 modnih revijah ter pri več kot 250 televizijskih reklamah ter korporacijskih filmih, med drugim tudi pri dveh slovenskih celovečernih filmih.

Že več kot 15 let svoje znanje prenaša na mlajše generacije, nadebudnim make-up artistom ter vsem, ki želijo pridobiti znanje in izkušnje na področju make-upa.

bottom of page